Zivkovic erkent fouten en hoopt op Champions League

Reacties

Richairo Zivkovic heeft geleerd van zijn fouten en laat bij Jong Ajax zien waartoe hij in staat is. De talentvolle spits scoorde twee keer tegen RKC Waalwijk (3-2 zege) en hoopt dinsdag aan te sluiten bij het eerste elftal.

Zivkovic erkent fouten en hoopt op Champions League

Dinsdag krijgt de centrumspits te horen of hij bij de selectie zit voor het Champions League-duel met APOEL Nicosia als mogelijk vervanger van de geblesseerde Kolbeinn Sigthórsson. 'Ik hoop het, maar ik heb nog niets gehoord van de trainer. Ik hoor het morgen', liet hij weten tegenover FOX Sports.

In Amsterdam maakte Zivkovic alweer zijn twaalde en dertiende seizoentreffer in de Jupiler League. 'Je moet er staan. Maar ik ben wel tevreden. Ik heb hard gewerkt en twee doelpunten gemaakt', zegt de jongeling, die de afgelopen periode ook in negatieve zin opviel en zelfs werd weggestuurd bij Oranje Onder-19.

Fouten
'Ik heb fouten gemaakt, maar ik ben jong, dus ik kan ze maken en mag ze maken', aldus Zivkovic. 'Maar je moet daarna wel je koppie erbij houden en doorgaan en dat heb ik gedaan. Uiteindelijk resulteert dat nu in goed spel. Ik weet wat ik heb gedaan en dat dat niet kan, maar het zal ook nooit meer gebeuren.'

De achttienjarige Zivkovic kwam deze zomer over van FC Groningen en speelde tot dusver alleen de bekerwedstrijd tegen Urk in de hoofdmacht Ajax. In Jupiler League is de spits bezig aan een productief seizoen, maar moet vooralsnog wel Arek Milik en Sigthórsson voor zich dulden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.