Zigic kopt Valencia in blessuretijd naar overwinning

Espanyol leek lang op weg naar een punt in Mestalla, maar Nikola Zigic besloot anders. De invaller kopte Valencia in blessuretijd naar de zege op de bezoekers uit Barcelona (1-0).

Valencia was in eigen huis beter dan Espanyol, maar veel uitgespeelde kansen waren er niet. In de 76ste minuut kreeg David Villa de grootste kans op een treffer, maar de clubtopscorer van Valencia - met twaalf treffers uit veertien duels - raakte de paal.

De thuisploeg weigerde zich echter neer te leggen bij een gelijkspel en bleef dan ook op zoek gaan naar de winnende treffer. In blessretijd kwam deze er ook, toen een voorzet van Joaquin het hoofd vond van Zigic, die in de verre hoek Carlos Kameni klopte.

Door de overwinning stijgt Valencia naar de derde positie in de Primera División. Sevilla kan later op de avond weer voorbij komen, als het uitduel met Atlético Madrid wordt gewonnen.