Zieke Janssen niet mee met Oranje naar Bulgarije

Reacties

Het Nederlands elftal moet het in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije zaterdag zonder Vincent Janssen doen. De Tottenham Hotspur-spits is ziek en reist niet mee naar Sofia.

Zieke Janssen niet mee met Oranje naar Bulgarije

Janssen moest donderdag al de training van Oranje laten schieten. De verwachting was dat de 22-jarige spits een basisplaats zou hebben tegen de Bulgaren in het duel in Sofia zaterdagavond (20.45 uur). In plaats daarvan lijkt Bas Dost nu de belangrijkste kandidaat voor de spitspositie.

De spitspositie was de afgelopen dagen een veelbesproken item bij het Nederlands elftal. Met Dost had Blind immers de beschikking over een spits in bloedvorm, maar de bondscoach leek toch de voorkeur te geven aan Janssen, die in zijn tien interlands tot nu toe een sterke indruk maakte.

'Ik ben er al wel uit', stelde Blind dindag op zijn persconferentie. 'Over de één is al genoeg over gezegd en de ander is hot. Dat is voor mij alleen maar prettig. Of ik om Dost heen kan? Ik ben vooral blij dat ik twee spitsen tot mijn beschikking heb waarmee ik goed uit de voeten kan. Een luxeprobleem. Ik heb namelijk liever keuzes, dan geen keuzes.'

Afgelopen woensdag gaf Janssen, ondanks zijn geringe aantal speelminuten bij Tottenham, nog aan zich sterker dan ooit te voelen. 'Ik voel me fitter dan in de voorgaande jaren. Ik heb juist het gevoel dat ik energie over heb', aldus de spits. 'Ik heb genoeg zelfvertrouwen. Ik weet wat ik kan en daar is niets aan veranderd.' En dag later sloeg het noodlot toe.

Drie dagen na de wedstrijd in Sofia speelt Oranje een vriendschappelijke interland tegen Italië. Het is nog niet duidelijk of Janssen dan weer inzetbaar is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.