Ziek NAC krijgt uitstel voor duel in Groningen

Een mysterieus virus houdt stevig huis in de NAC-selectie. De Bredase club heeft daarom uitstel gekregen voor de wedstrijd tegen FC Groningen, dat voor zondag op het programma stond.

Ziek NAC krijgt uitstel voor duel in Groningen

NAC Breda had vrijdagochtend met succes het verzoek tot uitstel bij de KNVB neergelegd. Sinds dinsdag maakt een onbekend virus het ene na andere slachtoffer in de NAC-selectie. Kofi Mensah was de eerste. 'Daarna meldde Orlando Engelaar zich ziek en vervolgens Ali Boussaboun, Adnan Barakat, Mark Schenning, Rob Penders en Csaba Fehér. Ik hoop het niet, maar daar kunnen morgen Babos, Diba en Colin dus nog bij komen. Wat het voor virus is, weet ik niet. De spelers klagen in elk geval over koorts en misselijkheid. Sommigen hebben ook last van hun keel', vertelde trainer Henk ten Cate op de website van NAC.

Voorlopig heeft de coach nog maar negen spelers over, waarvan twee keepers. De vraag was of de KNVB het verzoek van NAC zou inwilligen. Ten Cate wees op de competitievervalsing als zijn uitgedunde selectie zondag aantreedt in Groningen. 'Het gaat nog niet zozeer over ons, maar wat denk je van FC Zwolle, Vitesse, Excelsior en De Graafschap? Die zullen er niet blij mee zijn als wij kansloos ten onder gaan in Groningen doordat we geen elftal, of geen goed elftal op de been kunnen brengen.'

De KNVB bleek gevoelig voor de argumenten van NAC. Ten Cate had anders aan de slag gegaan met de beschikbare spelers. 'En als dat er dan negen zijn, dan laat ik er na een paar minuten twee uitvallen en dan wordt de wedstrijd gestaakt. Ja, wat moet ik anders? Ik weet het ook niet.' Maar zover komt het niet, want de KNVB heeft een streep gezet door het duel FC Groningen-NAC. Dat gebeurde op advies van artsen van het sportmedisch centrum van de KNVB, dat de doktersverklaringen van de NAC-spelers heeft onderzocht.

Bekijk hier al onze video's