Zidane: 'We hebben het erg moeilijk gehad hier in Sevilla'

Zinedine Zidane geeft toe dat Real Madrid goed weg kwam op bezoek bij Sevilla. Door na een 3-1 achterstand terug te komen tot 3-3 is De Koninklijke nu veertig officiële wedstrijden ongeslagen.

'Sevilla verdiende waarschijnlijk meer, maar na onze eerste treffer namen we wat gas terug', reageerde Zidane. Een week eerder had Real Madrid thuis de heenwedstrijd in de achtste finale van de strijd om de Copa del Rey al met 3-0 gewonnen, waardoor Sevilla liefst vier keer moest scoren om de kwartfinale te bereiken nadat Marco Asensio drie minuten na rust voor 1-1 had gezorgd.

Door treffers van Stevan Jovetic en Vicente Iborra stond het in de 83ste minuut 3-1, waardoor in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán een einde leek te komen aan de reeks ongeslagen wedstrijden onder leiding van Zidane. 'Toch bleven we hopen op een gelijkspel en dat lukte', aldus de trainer van Real. 'Al met al denk ik ook dat wij het verdiend hebben om de kwartfinale te bereiken.'

Sergio Ramos zorgde tegen zijn oude club voor de belangrijke aansluitingstreffer.

Zondag staan beide clubs opnieuw tegenover elkaar in Sevilla, dan in competitieverband. Zidane verwacht een interessante wedstrijd. 'We hebben het erg moeilijk gehad hier. Ze speelden erg snel en met de spelers die ze hebben en de fans die enorm veel kabaal maken, denk ik dat het opnieuw zwaar wordt. Ze staan ook niet voor niets tweede in de Primera División.'

Zidane ging ook nog in op de spreekkoren richting Sergio Ramos, die van 1996 tot 2005 voor Sevilla speelde. 'Ik ben er niet blij mee en hijzelf al helemaal niet, aangezien hij hier een mooie tijd heeft gehad. Hij komt uit deze regio en het doet hem en zijn familie erg veel pijn.'

Ramos nam overigens wraak door zeven minuten voor tijd de aansluitingstreffer te maken met een panenka-penalty, daarna daagde hij de Sevilla-fans uit door de handen achter zijn oren te houden (foto midden).