Zidane schaart zich in rijtje met Cruijff en Rijkaard

Reacties

Door de overwinning van Real Madrid op Atlético Madrid in de finale van de Champions League heeft Zinedine Zidane zich in een fraai rijtje trainers geschaard. Er zijn namelijk niet veel personen die zowel als speler en als trainer het kampioenenbal wonnen.

Zidane schaart zich in rijtje met Cruijff en Rijkaard

Zidane bezorgde Real veertien jaar geleden zijn negende Champions League-beker met een prachtige volley in de eindstrijd tegen Bayer Leverkusen (2-1). Nu zit de inmiddels 43-jarige Fransman op de bank als trainer van Real en heeft hij ten koste van stadgenoot Atlético opnieuw de Champions League op zijn naam geschreven.

Daarmee is Zidane de zevende man die als voetballer én hoofdtrainer de beste van Europa is geworden. Eerder flikten Miguel Múñoz, Giovanni Trapattoni, Johan Cruijff, Carlo Ancelotti, Frank Rijkaard en Pep Guardiola dat kunstje ook al. Voor Real Madrid was het de elfde keer dat de Europa Cup I/Champions League werd gewonnen.

Real won in Milaan pas na strafschoppen. Door goals van Sergio Ramos en Yannick Ferreira-Carrasco was het na verlenging immers nog 1-1. Juanfran miste in de penaltyserie als enige, waarna Cristiano Ronaldo het pleit beslechtte voor de ploeg van Zidane, die pas een half jaar hoofdtrainer is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.