Zidane probeert 'Ronaldo-rel' in de kiem te smoren

Reacties

Niet het puntenverlies van Real Madrid tegen Las Palmas (2-2), maar de wissel van Cristiano Ronaldo in de 72ste minuut houden de gemoederen in Spanje bezig. De Portugees leek met het nodige misbaar plaats te nemen op de bank.

Zidane probeert 'Ronaldo-rel' in de kiem te smoren

Coach Zinedine Zidane van Real Madrid haalde zijn sterspeler naar de kant met het oog op de Champions League-wedstrijd van dinsdagavond tegen Borussia Dortmund. 'Ik dacht aan dat duel. Hij speelde prima, maar soms is het ook goed om spelers enigszins te ontzien.'

Volgens Zidane viel het met het misbaar van Ronaldo wel mee. 'Het is maar net hoe je dat interpreteert. Natuurlijk wil hij alles spelen, maar soms kan dat niet.' De Franse oefenmeester liet eerder al doorschemeren Ronaldo af en toe te willen sparen, vooral omdat de Portugees pas eerder deze maand zijn rentree maakte na blessureleed.

Real Madrid, dat midweeks al averij opliep tegen Villarreal (1-1), verspeelde tot twee keer toe een voorsprong op Gran Canaria. 'De 2-2 ontstond door een gebrek aan concentratie. Het is ook heel jammer dat we bij een 0-1 voorsprong verzuimden uit te lopen. Soms is voetbal wreed. We controleerden de wedstrijd, maar konden het duel niet tijdig 'dood maken'.'

Door de twee remises in een halve week bedraagt Reals voorsprong op Barcelona nog maar één punt. Het verrassend presterende Athletic de Bilbao volgt op twee punten. Atlético Madrid kan zich naast Bilbao voegen bij een overwinning zondag op Deportivo La Coruña.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.