Zidane prijst Ronaldo na reactie: 'Hij maakte het verschil'

Reacties

Real Madrid heeft dankbaar geprofiteerd van het feit dat Cristiano Ronaldo zijn voeten liet spreken op bezoek bij AS Roma (2-0 zege). De Portugees kwam in het eerste duel in de achtste finale van de Champions League met een passend antwoord na kritiek aan zijn adres.

Zidane prijst Ronaldo na reactie: 'Hij maakte het verschil'

De sfeer was dinsdag geladen bij de persconferentie van Real Madrid. Cristiano Ronaldo stapte op na kritische vragen over zijn doelpuntenratio in uitwedstrijden. 'Waarom ik minder vaak scoor in uitwedstrijden? Kun je één speler noemen die vaker scoorde in uitwedstrijden dan in thuisduels sinds ik in Spanje ben? Nee, dat kun je niet, omdat die er niet zijn', beet de Portugees, die opstapte, een journalist toe.

Een dag later snoerde de vedette critici de mond. Met zijn vijfde uitdoelpunt in deze editie van de Champions League brak Ronaldo het duel met AS Roma open. Daarmee is hij de meest productie speler op vreemde bodem in het miljoenenbal. Coach Zinedine Zidane was na afloop tevreden met het snelle antwoord van zijn sterspeler na de rumoerige persconferentie. 'We hebben gesproken  en ik ben erg blij voor hem dat hij scoorde. De verwachtingen zijn altijd hoog, dus felicitaties zijn op zijn plaats', aldus de Fransman op de clubsite.

'Zoals vaker heeft Cristiano het verschil gemaakt, maar uiteindelijk draait het om het team', is Zidane van mening. 'Het is goed om te zien dat ook de wisselspelers betrokkenheid tonen, dat is cruciaal.' Na de 2-0 zege in Rome kan Real de klus op 8 maart in eigen huis afmaken. Dan kan Ronaldo weer aan de slag op zijn favoriete podium: Santiago Bernabéu, het stadion waarin hij dit seizoen in Champions League-wedstrijden al zeven keer scoorde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.