Zidane leidt Madrid naar zege op Valencia

Real Madrid heeft in de topper tegen Valencia een sterke indruk achtergelaten. Aan de hand van een soms briljante Zinedine Zidane speelde de Koninklijke Valencia naar een ruime nederlaag (4-1).

Hoewel Real Madrid duidelijk beter uit de voeten kon op het doorweekte veld dan Valencia moest tot acht minuten voor rust worden gewacht op de openingstreffer. Een schitterende steekpass van Zinedine Zidane stelde Ronaldo in staat de 1-0 op het scorebord te brengen. De voorsprong was mager gezien de verhoudingen op het veld. Raúl had in de blessuretijd van de eerste helft de bal net aan de verkeerde kant van de paal geschoten.

De gemiste kansen dreigden de vijfde overwinning op rij voor Real Madrid in gevaar te brengen. Roberto Ayala onderstreepte dat door tien minuten na rust de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Een klein half uur voor het einde kreeg Real Madrid een steun in de rug. Scheidsrechter Pino Zamorano gaf Valencia-vormgever Pablo Aimar na een overtreding op Helguera zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Toen Zidane tien minuten na de rode kaart Real Madrid ook op een voorsprong bracht leek het verzet van Valencia gebroken.

Maar de 2-1 was allerminst een zekerheid voor de Madrileense overwinning. Valencia kwam ondanks de man minder verschillende keren dichtbij de gelijkmaker. Daarbij viel vooral het weinig betrouwbare optreden van doelman Iker Casillas op. Guti maakte zeven minuten voor tijd een einde aan de onzekerheid. De vervanger van Ronaldo nam de bal na een aanname direct op zijn slof. Een andere invaller mocht een kunststukje van Zidane een passend slot geven. Portillo bracht de score op 4-1 na een oogstrelende actie van Zizou.

Dankzij de overwinning is Real Madrid Real Sociedad tot op drie punten genaderd. De Koninklijke profiteerde van de halve misstap van de Baskische koploper, die tegen Málaga niet verder kwam dan 2-2.