Zidane kijkt trainerskunsten af van Guardiola

Reacties

Of ze het bij Real Madrid leuk vinden is de vraag, maar Zinedine Zidane is deze week in de leer bij Pep Guardiola. De trainer van Real Castilla woont dinsdag en woensdag op het complex van Bayern München trainingen van de voormalige trainer van Barcelona bij.

Zidane kijkt trainerskunsten af van Guardiola

Zidane is bezig met het halen van zijn Franse trainersdiploma en meldde zich maandag daarom in het gezelschap van zijn medecursisten Claude Makélélé, Bernard Diomède (net als Zidane wereldkampioen in 1998), Guy Lacombe, Claude Le Roy, Willy Sagnol en Franck Thivilier aan de Säbener Strasse.

Hoewel de meeste spelers van Bayern zijn uitgewaaierd voor interlandverplichtingen zullen de zeven Fransen de trainerskunsten van Guardiola ongetwijfeld met veel aandacht gadeslaan. Zidane is daarbij spion van Real, dat jarenlang de tweede viool speelde in Spanje toen Guardiola nog trainer van Barça was.

Guardiola mag als trainer dan de meerdere zijn van Zidane, in hun spelerscarrières stapte de Franse baltovenaar meestal als overwinnaar in het veld: in het Champions League-duel tussen AS Roma en Real Madrid van 17 september 2002 (0-3) en in de kwartfinale van het EK 2000 tussen Frankrijk en Spanje (2-1). De oefeninterland in 2001 was wél een prooi voor Pep (2-1).

Pep Guardiola moet op het EK 2000 alle zeilen bijzetten om Zinedine Zidane te volgen.
Pep Guardiola moet op het EK 2000 alle zeilen bijzetten om Zinedine Zidane te volgen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.