Zidane geeft Brugge hoop, dure ADO-shirts

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Zidane geeft Brugge hoop, dure ADO-shirts

• Club Brugge had deze week een beroemde stagiair over de vloer. Zinedine Zidane deed als onderdeel van zijn Franse trainerscursus de Belgische club aan, en had daarbij gezelschap van andere oud-internationals Willy Sagnol en Claude Makélélé. En Zizou was ook niet te beroerd om voor de website van Club Brugge wat te zeggen.  

'Iedereen die in het trainerswereldje wil slagen, moet onderaan de ladder beginnen. Daarom is deze opleiding zo belangrijk en vooral waardevol. Coach zijn van het tweede elftal van Real Madrid houdt voor mij hoe dan ook een goede leerschool in. Ik kijk voorlopig nog niet verder. Een persoonlijk doel heb ik momenteel niet. Ooit trainer worden van Club Brugge? In de voetbalwereld weet je nooit. Waarom niet?'

• Er mag dan een nieuwe Chinese eigenaar zijn, bij ADO Den Haag hebben de spelers een bijzondere oekaze gekregen voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle: geef je shirt na afloop niet weg. De zuinigheid heeft te maken met een allerminst afgeladen magazijn, en om alles kracht bij te zetten is er ook een boete van vijfhonderd euro gekoppeld aan een overtreding van de maatregel.

De opvallende mededeling kreeg ruchtbaarheid via een tweet van doelman Martin Hansen. Mike van Duinen heeft al een idee om het te ondervangen. 'Ik denk dat ik mijn ondershirt maar het publiek in gooi. Je moet wat', zei de aanvaller tegen TV West.

Robin van Persie blijkt van alle markten thuis. Dat de Nederlandse spits van Manchester United goed is in tafeltennis was al bekend en uit onderstaand filmpje blijkt dat hij in tafelvoetbal zijn ploeggenoot Antonio Valencia aftroeft.

'Het is goed voor onze jeugdspelers dat ze getraind worden door Henry, hij is een clublegende.'
Thierry Henry heeft de eerste stappen in zijn trainersloopbaan gezet. De 37-jarige Fransman zette onlangs een punt bij zijn actieve loopbaan en loopt nu soms rond bij de jeugd van Arsenal. (ESPN)

• De elfjarige Jay Beattie, die het syndroom van Down heeft, is sinds zijn ereronde met Georgios Samaras na de kampioenswedstrijd van vorig jaar al geen onbekende meer bij Celtic. Op 17 januari mocht hij een strafschop nemen in de rust van de wedstrijd tegen Hamilton. En dat doelpunt levert hem nu een mooi aandenken op. De Schotse bond heeft deze goal namelijk uitgeroepen tot Goal of the Month. Een fraai gebaar.

• De spelers van River Plate hebben van de clubarts een opmerkelijk voorschrift gekregen voor de uitwedstrijd tegen San José. De club uit Bolivia speelt op vierduizend meter hoogte en dat was reden voor de Argentijnse topclub om een opmerkelijke maatregel te nemen. Alle spelers kregen namelijk viagra aangeboden. Het middel, dat vooral bekend staat vanwege een andere werking, zou ervoor zorgen dat de zuurstof beter circuleert door het bloed. Veel resultaat had het wondermiddel overigens niet: River Plate ging met 2-0 onderuit.

'Iedereen gelooft wat Johan Cruijff zegt, maar wie zegt dat hij gelijk heeft? Dat hij de beste voetballer ooit was, betekent niet dat hij altijd zinnige dingen zegt.'
NAC Breda-middenvelder Demy de Zeeuw is in een interview uitgesproken over Johan Cruijff. (Algemeen Dagblad)

Joshua Rose beleeft een nachtmerrie door van veertig meter de bal in zijn eigen doel te schieten. De verdediger van de Central Coast Mariners deed dit nota bene in de Aziatische Champions League.

'Ik heb het grootste deel van de wedstrijd gezien en het deed me zo’n pijn.'
In zijn actieve loopbaan speelde Nico-Jan Hoogma zes jaar bij Hamburger SV. De afgang van HSV tegen Bayern München (8-0) vond hij verschrikkelijk. 'Wat ik miste bij HSV, was de samenhang, het spelen als een team. Het is natuurlijk duidelijk dat Arjen Robben een wereldspeler is, maar dan moet je hem in de eerste vijf minuten misschien een paar keer omver kegelen.' (Hamburger Morgenpost)

Wat Valencia-spits Álvaro Negredo in onderstaand filmpje doet voor een gehandicapt jongentje is ontroerend.

{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.