Zeventienjarige De Ligt speelt als volwassen prof

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld. Tijdens de dertiende speelronde waren Matthijs de Ligt (Jong Ajax), Robbert te Loeke (Achilles '29) en Mark Diemers (De Graafschap) de uitblinkers.

Zeventienjarige De Ligt speelt als volwassen prof

Matthijs de Ligt van Jong Ajax en Robbert te Loeke van Achilles '29 werden voor hun optredens van afgelopen vrijdag beloond met een acht. De Ligt leidde de Jong Ajax-defensie tegen het onmachtige NAC Breda en scoorde ook nog koppend, Te Loeke moest pas diep in blessuretijd de treffer van Almere City FC incasseren.

Topdrie van de week

Matthijs de Ligt (Jong Ajax)          8

Velen zien in hem de toekomstige kompaan van Davinson Sánchez in het centrum van de verdediging van Ajax. Hij debuteerde al in Ajax 1, maar over het meespelen van Matthijs de Ligt in Jong Ajax zou geen enkele discussie moeten zijn. In augustus is hij pas zeventien geworden en qua leeftijd mag hij nog gewoon in de A1 spelen. De Ligt toont in Jong Ajax echter aan al toe te zijn aan volwassen Jupiler League-voetbal. Als zich geen blessures en schorsingen voordoen bij het eerste zal hij daar dit seizoen ook volmaken.

Robbert te Loeke (Achilles '29)     8

Bijna redde Robbert te Loeke een punt voor hekkensluiter Achilles '29, maar Tom Overtoom hielp Almere City in de blessuretijd alsnog aan de zege. Te Loeke zag zo een prima wedstrijd niet beloond worden. De 27-jarige doelman kent sowieso een goed seizoen en dat terwijl hij onder de lat staat bij de huidige nummer laatst van de Jupiler League. Zonder Te Loeke zou de positie van de Groesbeekse formatie al uitzichtloos zijn. Met Te Loeke is er hoop op betere tijden.

Mark Diemers (De Graafschap)   7,5

De wederopstanding van De Graafschap kreeg vorm voor het oog van ruim elfduizend supporters. De 5-0 overwinning op Fortuna Sittard was broodnodig. Pas na rust gooiden de Doetinchemmers de schroom van zich af. Mark Diemers was de aanjager op het middenveld van De Superboeren. Hij liet zien een ware aanvoerder te zijn, inspireerde zijn ploeggenoten eindelijk tot grootse daden en vierde het feest mee met het uitbundige publiek.

De stand in het spelersklassement na speelronde 13
Speler Team Gemiddelde
1. Abdelhak Nouri Jong Ajax 7,13
2. Donny van de Beek Jong Ajax 6,80
3. Frenkie de Jong Jong Ajax 6,64
4. Joeri Schroijen MVV Maastricht 6,58
5. Jordy de Wijs Jong PSV 6,56
6. Johnatan Opoku VVV-Venlo 6,50
Serginho Greene RKC Waalwijk 6,50
Sam Lammers Jong PSV 6,50
9. Robbert te Loeke Achilles '29 6,46
Gyliano van Velzen FC Volendam 6,46
Nick Kuipers MVV Maastricht 6,46
Tim Coremans FC Dordrecht 6,46

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.