Zeventienjarig fenomeen redt Van Bommel in topper tegen Anderlecht

De Belgische topper tussen Antwerp FC en RSC Anderlecht is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. De pas zeventienjarige George Ilenikhena zorgde in de slotfase voor de gelijkmaker bij de ploeg van Mark van Bommel.

Antwerp
Antwerp
1 - 1
Anderlecht
Anderlecht

Met Jurgen Ekkelenkamp, Gyrano Kerk, Owen Wijndal en Vincent Janssen in de basis begon Antwerp dramatisch aan de Belgische topper. Antwerp-doelman Jean Butez leek een voorzet van Killian Sardella eenvoudig te kunnen plukken, maar de Fransman liet de bal los en Théo Leoni kon eenvoudig profiteren.

De thuisploeg had het ook na de openingstreffer lastig, maar leek via Ekkelenkamp wel op gelijke hoogte komen. De middenvelder werkte een voorzet van Kerk binnen, maar de oud-aanvaller van FC Utrecht stond voor die assist buitenspel. Kort voor rust zat de wedstrijd voor Wijndal erop na een flinke beuk van Sardella.

In de tweede helft kwam Antwerp steeds beter in de wedstrijd en dat gaf Anderlecht-doelman Kasper Schmeichel de kans om zich te onderscheiden. De Deen moest in actie komen bij pogingen van Chidera Ejuke en invaller Michel-Ange Balikwisha.

Kort voor tijd bracht Ilenikhena de supporters in het Bosuilstadion - niet voor het eerst dit seizoen - in extase. De pas zeventienjarige invaller schoot de gelijkmaker tegen de touwen op aangeven van Toby Alderweireld. Eerder scoorde Ilenikhena ook al drie keer op rij tegen Charleroi, Cercle Brugge en Barcelona.

Door het gelijkspel ziet Anderlecht de achterstand op koploper Union Sint-Gillis oplopen tot acht punten. De Nederlanders van Antwerp moeten voorlopig genoegen nemen met plaats vier.