Zevenklapper Willem II in treffen met Helmond Sport

Willem II was snel klaar met provinciegenoot Helmond Sport. Een rode kaart voor Juanito Sequeira en drie treffers in vijftien minuten tijd legden de basis voor een eclatante 0-7 zege.

Scheidsrechter Pol van Boekel zag zich genoodzaakt Helmond Sport-middenvelder Juanito Sequeira al na vijf minuten de rode kaart te tonen. Uit de bijbehorende strafschop opende Donny de Groot de score. Tien minuten later was het 0-3. Jeugdspeler Ryan Sanusi en opnieuw De Groot waren trefzeker.

Mocht Helmond nog hoop hebben gehad op een terugkeer, dan verdween die hoop vijf minuten voor rust toen Charles Kazlauskas zijn tweede gele kaart kreeg. Danny Guijt maakte kort na rust 0-4., spits De Groot scoorde nog twee keer en Danny Schreurs pikte een treffer mee. Voor trainer Jurgen Streppel werd het zo een aangenaam weerzien met zijn vorige werkgever.

Voor Helmond Sport was het de grootste thuisnederlaag in competitieverband ooit, Willem II evenaarde de grootste uitzege. Door de overwinning klimt Willem II naar de derde plaats achter FC Zwolle en Eindhoven. Cambuur Leeuwarden, dat morgenavond Almere City FC ontvangt, kan bij winst de derde stek van de Tilburgers overnemen. Foto: VI Images