Zevenklapper voor Saudi-Arabië bij debuut Van Marwijk

Bert van Marwijk heeft zijn eerste wedstrijd als bondscoach van Saudi-Arabië gewonnen. Zijn elftal had in de WK-kwalificatiereeks geen kind aan Oost-Timor (7-0).

Yahya Al-Shehri zorgde al binnen drie minuten voor de openingstreffer, waarna Saudi-Arabië een half uur flink gas gaf. Via Mohammed Al-Sahlawi (tweemaal), Salman Al-Faraj en Taisir Al-Jassim stond het al snel 5-0, wat ook de ruststand zou zijn. Ver in de tweede helft dikten wederom Al-Sahlawi en Fahad Al-Muwallad de score nog wat aan.

Tegenstander Oost-Timor staat 163ste op de FIFA-ranking, zeventig plaatsen lager dan het thuisland. Topscorer Murilo, actief in de lagere divisies van Japan, ontbrak ook nog eens bij de bezoekers. Saudi-Arabië had zijn eerste wedstrijd al van Palestina gewonnen (3-2) en gaat met zes punten uit twee duels gedeeld aan kop in Groep A.

Het team van de Verenigde Arabische Emiraten versloeg Maleisië (op 8 september de volgende tegenstander van Saudi-Arabië) met 10-0 en blijft het elftal van Van Marwijk op doelsaldo voor. De acht poulewinnaars en de vier beste nummers twee gaan door naar de laatste kwalificatieronde, waarin de tickets voor het WK van 2018 worden verdeeld.