Zevenklapper Argentinië tegen machteloos Hong Kong

Argentinië heeft dinsdagmiddag geen spaan heel gelaten van Hong Kong: 7-0. Lionel Messi werd pas na een uur spelen ingebracht, maar was alsnog goed voor twee treffers. Daarmee tekende hij voor nummer 43 en 44 in het shirt van zijn land.

Pas na zestig minuten en bij een 4-0 stand - bereikt door doelpunten van Éver Banega, Gonzalo Higuaín (2) en Nicolás Gaitán - werd Lionel Messi in het veld gebracht. Het weerhield hem er niet van om opnieuw te schitteren. Want met twee doelpunten en een assist was hij opnieuw van enorme waarde voor de Argentijnse nationale ploeg.

Met een wippertje over de doelman van Hong Kong tekende hij in de 66ste minuut voor de vijfde treffer van de middag, waarna hij vijf minuten later de assist verzorgde bij het tweede doelpunt van Gaitán. Even voor het laatste fluitsignaal was het de sterspeler van Barcelona die het slotakkoord verzorgde in het oefenduel. De pingeldoos kwam vanaf de rechterflank naar binnen, omspeelde kinderlijk eenvoudig vier verdedigers, waarna hij de bal in de linkerhoek plantte: 0-7.

Met zijn twee treffers tegen Hong Kong tekende Messi niet alleen voor zijn 43ste en 44ste interlanddoelpunt; hij vijzelde tevens zijn doelpuntentotaal wat op. De Argentijn staat nu op 405 doelpunten in officiële wedstrijden voor Barcelona en Argentinië.