Zevende rode kaart kost Van den Berg drie duels schorsing

Reacties

De KNVB-aanklager heeft Joey van den Berg een schorsing voor twee duels voorgesteld. De middenvelder van SC Heerenveen werd zaterdag van het veld gestuurd. Hij mist in totaal drie duels vanwege een nog openstaande voorwaardelijke straf.

Zevende rode kaart kost Van den Berg drie duels schorsing

Van den Berg kreeg zaterdag in de eerste helft van de wedstrijd tegen FC Utrecht een rode kaart na een overtreding van Sébastien Haller. Voor de middenvelder was het al zijn zevende uitsluiting in de Eredivisie, waarmee hij het record van Gregoor van Dijk evenaarde.

Van den Berg kon na afloop begrip opbrengen voor de beslissing van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Maar hij wilde van geen kwade opzet weten. 'Ik wilde de bal beschermen, maar mijn voet draait over de bal heen en ik kom op zijn enkel terecht. Ik had echt niet de intentie om hem te blesseren. Maar goed, hier staan we weer... Als ik niet op de bal was gaan staan, had ik hem niet geraakt.'

De aanklager achtte ondanks de intenties een schorsing van twee duels op zijn plaats voor Van den Berg, die de schorsing geaccepteerd heeft. Omdat hij nog een voorwaardelijke straf van één duel schorsing open had staan, mist de aanvoerder van Heerenveen in totaal drie wedstrijden. Hij ontbreekt zodoende tegen PSV (uit), Heracles Almelo (thuis) en Roda JC Kerkrade (uit).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.