Zeven spelers maakten een hattrick op een EK-eindronde

Reacties

Vandaag over drie dagen gaat het EK van start. VI telt dagelijks met een statistiekje af naar het begin van het toernooi in Frankrijk.

Zeven spelers maakten een hattrick op een EK-eindronde

In de EK-historie slaagden zeven spelers erin drie keer te scoren in één wedstrijd. De Fransman Michel Platini flikte het kunstje als enige twee keer. Dat gebeurde uiteraard tijdens het gouden EK 1984 in eigen land.

De Duitser Dieter Müller was de eerste speler met een hattrick op een EK. De voormalige goalgetter deed dat op de eindronde van 1976 in de halve finale tegen Joegoslavië (4-2).

Op de korte lijst met spelers die een hattrick maakten, staan ook twee Nederlanders. Marco van Basten scoorde op het EK 1988 drie keer in de groepswedstrijd tegen Engeland (3-1) en tijdens het EK 2000 maakte Patrick Kluivert er drie in de kwartfinale tegen Joegoslavië (6-1).

De andere spelers met een EK-hattrick zijn Klaus Allofs (Dui, 1980), Sérgio Conceição (Por, 2000) en David Villa (Spa, 2008). Müller en Kluivert zijn de enige twee spelers die in de knock-outfase van het toernooi tot een hattrick kwamen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.