Zesklapper Emmen nieuw dieptepunt voor MVV

Voor de derde keer dit seizoen heeft FC Emmen een overwinning met grote cijfers geboekt in de Jupiler League. Na Jong PSV (5-0) en VVV-Venlo (4-1) moest zaterdag MVV Maastricht eraan geloven: 6-0. Het bleek voor de Limburgers de vierde nederlaag op rij.

MVV is tot dusver bezig aan een rampzalig seizoen, dat op de eerste speelronde al meteen begon met een 5-0 nederlaag bij Almere City FC. Sindsdien volgden er nog zes verliespartijen, met die van zaterdagmiddag in Emmen als nieuw dieptepunt.

Jurjan Mannes opende in de dertiende minuut al de score voor de ploeg van trainer Joop Gall met een schot in de bovenhoek. Het bleek een voorbode voor wat ging volgen. Nadat Dalian Maatsen in de 28ste minuut een penalty veroorzaakte en daardoor met een rode kaart van het veld werd gestuurd, was het hek van de dam.

Roland Bergkamp benutte de strafschop en maakte er tien minuten later 3-0 van. Na rust liep Emmen verder uit via Said Bakkati en Cas Peters, die twee keer scoorde. Emmen klimt daardoor naar de vijfde plaats met zestien punten, MVV blijft negentiende met zeven punten.