Zeperd Sparta tegen Volendam krijgt vervolg bij Jong Ajax

Jong Ajax heeft Sparta Rotterdam maandagavond de tweede nederlaag op rij bezorgd. Juist toen de ploeg van trainer Gert Kruys na een knappe comeback leek door te drukken, sloegen Sam Hendriks en Sheraldo Becker in de slotfase toe: 4-2.

Hendriks en Becker profiteerden in de 83ste en de 88ste minuut van de ruimte achter de Sparta-defensie, waardoor de Amsterdamse beloften voor het eerst snds 16 augustus weer drie punten konden bijschrijven. Hoe moeizaam dat ging bleek wel uit het feit dat doelman Peter Leeuwenburgh kort na de 3-2 ternauwernood de gelijkmaker voorkwam.

Eerder in de tweede helft was Sparta nog wel langszij gekomen toen Huseyin Dogan en Johan Voskamp binnen drie minuten twee keer scoorden. De door Jong Ajax opgebouwde 2-0 voorsprong, na treffers van Danny Bakker en Elton Acolatse, leek in de twintig minuten daarna plotseling niets meer waard. Want het was vooral Sparta dat daarna joeg op de overwinning.

Omdat de ploeg van Kruys daarbij de defensie verwaarloosde, kreeg de 5-0 zeperd van twee weken terug tegen FC Volendam op De Toekomst een vervolg. Zodoende moet Sparta pas op de plaats maken na de sterke seizoenstart waarin het tien van de twaalf punten pakte in de eerste vier duels. Sparta staat inmiddels vijf punten achter op koploper NEC, Jong Ajax heeft slechts een punt minder.