Zenit Sint-Petersburg ontkent wegsturen van Oekraïense basisspeler

Reacties

Yaroslav Rakitskyi blijft welkom bij Zenit Sint-Petersburg. De koploper van de Russische competitie ontkent de berichten dat het contract van de Oekraïense verdediger is ontbonden.

Zenit Sint-Petersburg ontkent wegsturen van Oekraïense basisspeler
© Pro Shots

Russische troepen vielen deze week Oekraïne binnen en begonnen daarmee aan de oorlog tegen het buurland. Rakitskyi, 54-voudig international van Oekraïne, toonde vrijdag op Instagram zijn steun aan zijn vaderland. De dag daarvoor was hij niet in actie gekomen voor Zenit in de Europa League-ontmoeting met Real Betis.

In Russische media verscheen het bericht dat Zenit de samenwerking met Rakitskyi per direct had verbroken, maar dat wordt nu ontkend door de club. 'Alle contracten met onze spelers blijven geldig en worden uitgevoerd in overeenstemming met de contractuele voorwaarden', zo laat een woordvoerder weten aan Sport-Express.

Rakitskyi speelt sinds januari 2019 in Rusland, na zijn transfer van Shakhtar Donetsk naar Zenit. De centrale verdediger is een vaste basisspeler in het team van Sergej Semak. Zenit speelt maandag in eigen huis tegen Rubin Kazan. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.