Zenit overleeft penalty en herovert kop

Zenit Sint-Petersburg heroverde zondag de koppositie in Rusland door met 2-0 te winnen van FK Rostov. Zaterdag had concurrent Spartak Moskou de eerste plaats tijdelijk overgenomen.

Zenit, de ploeg van coach Dick Advocaat en Fernando Ricksen, ontsnapte in de veertigste minuut aan een achterstand. Doelman Vjacheslav Malafejev keerde een strafschop van Mikhail Osinov. Vijf minuten later sloeg de thuisploeg toe via Alejandro Dominguez. En in de negentigste minuut deed Andrei Arsjavin hetzelfde: 2-0.

Na zestien duels heeft Zenit een voorsprong van een punt op Spartak. Dinamo Moskou volgt op twee punten. Het was zondag met 1-0 te sterk voor regerend kampioen CSKA, dat inmiddels acht punten moet goedmaken op Zenit.