Zenit bibberend naar de winst bij Larissa

Zoals verwacht mocht worden pakte Zenit Sint-Petersburg drie punten op bezoek bij Larissa. In de poule van AZ had de ploeg van coach Dick Advocaat echter de grootst mogelijk moeite met de Griekse opponent: 2-3.

Zenit controleerde het duel tijdens de eerste helft en kreeg de beloning in de vorm van de 0-1 van Pavel Pogrebniak. De spits volleerde met links raak na een voorzet van Andrei Arsjavin.

Larissa toonde zich na rust echter een niet te onderschatten tegenstander. Uit een hoekschop van Giorgios Fotakis tikte Nektarios Alexandrou de gelijkmaker binnen en vier minuten later leidden de Grieken zelfs met 2-1 na een doelpunt van Fotakis.

Zenit herpakte zich echter uitstekend. Advocaat kon opgelucht ademhalen na de 2-2 van Konstantin Zirianov en wisselde zijn ploeg vervolgens naar de winst. De voor Fernando Ricksen ingevallen Fatih Tekke zorgde voor 2-3.

Hoewel Zenit niet overtuigde, staan de Russen er met vier punten uit twee wedstrijden goed voor in Groep A. Larissa is nog puntloos en vecht op 29 november op bezoek bij AZ voor de laatste kans om bij de eerste drie te eindigen.