Zenit beste club van Europa, unieke positie Bundesliga

Reacties

Met het intreden van de maand november wordt de lijst met ongeslagen clubs steeds kleiner. Zenit Sint-Petersburg is bezig aan de beste reeks, terwijl de Bundesliga als enige grote competitie beschikt over twee ongeslagen clubs. De slechtste club van Europa is nog steeds de hekkensluiter van Rusland: Arsenal Tula.

Zenit beste club van Europa, unieke positie Bundesliga

Zenit Sint-Petersburg bouwde zijn ongeslagen reeks dit weekend verder uit met een knappe 0-1 zege op naaste achtervolger CSKA Moskou. Door de overwinning staat Zenit met 32 punten na twaalf wedstrijden stijf bovenaan in de Russische competitie. Geen enkele club uit de Europese topcompetities behaalde zo'n hoog puntengemiddelde per wedstrijd.

Net als Zenit is ook Paris Saint-Germain al twaalf speelronden op rij zonder verlies. De Franse kampioen zegevierde met 1-2 bij Lorient. PSG staat ondanks zijn ongeslagen status niet bovenaan. Die eer is weggelegd voor Olympique Marseille, dat PSG achter zich houdt vanwege het grote aantal remises (zes) van de Parijzenaars dit seizoen.

Bundesliga uniek
Als enige competitie bezit de Bundesliga twee clubs die nog ongeslagen zijn. Bayern München (W7 G3) verstevigde zijn koppositie door middel van een 2-1 zege op Borussia Dortmund. Ook Borussia Mönchengladbach (W5 G5, derde) verloor nog niet. Die Föhlen wonnen met 3-1 van 1899 Hoffenheim, dat daardoor zijn ongeslagen status kwijtraakte.

De spelers van Borussia Mönchengladbach vieren hun zege op 1899 Hoffenheim.
De spelers van Borussia Mönchengladbach vieren hun zege op 1899 Hoffenheim.

Chelsea (W8 G2) was in de West-Londense derby met 2-1 te sterk voor Queens Park Rangers. Porto (W6 G3) is na de 2-0 zege op Nacional Madeira nog zonder verlies. Sporting Lissabon verloor zijn eerste wedstrijd van dit seizoen op bezoek bij Vitória Guimarães. In Oekraïne is Dinamo Kiev (W8 G2) als enige nog zonder verlies na de 0-3 winst op Dnjepr Dnjepropetrovsk, dat tot aan die wedstrijd ook nog niet verloren had. De Serie A raakte midweeks met Juventus (1-0 tegen Genoa) en Sampdoria (1-0 tegen Internazionale) zijn laatste ongeslagen clubs kwijt.

Slechtste club van Europa
Er zijn in de grote Europese competities zes clubs die helemaal nog niet wonnen. SC Freiburg en Werder Bremen behoorden tot afgelopen weekend ook tot dat rijtje, maar de Duitse laagvliegers boekten in de tiende speelronde van de Bundesliga allebei hun eerste winst. Burnley (Eng, G4 V6), Córdoba (Spa, G5 V5), Gil Vicente (Por, G3 V6), Arsenal Tula (Rus, G2 V9), Hoverla (Oek, G4 V5) en Illichivets Mariupol (Oek, G3 V7) wachten nog op hun eerste triomf. Arsenal Tula is gezien zijn puntengemiddelde nog steeds de slechtste club van Europa, maar kan daar vandaag in het duel met Torpedo Moskou verandering in brengen.

Meegerekend zijn de competities van de landen die de eerste negen posities bezetten op de UEFA Coëfficiëntenlijst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.