Zenden wordt assistent-trainer van Benítez bij Chelsea

Boudewijn Zenden wordt de assistent van Rafael Benítez bij Chelsea. Het wordt de eerste ervaring als trainer voor de voormalig international, die daarmee voorlopig zijn voetbalschoenen als speler aan de wilgen hangt.

Zenden wordt assistent-trainer van Benítez bij Chelsea

'Hij is woensdag benaderd door Benítez en zit nu in het vliegtuig', vertelt zaakwaarnemer en vader Pierre Zenden aan VI.nl. 'Sinds gisteren heeft hij (Benítez, red.) tig keer gebeld. Ik neem aan dat hij vanmiddag al op het trainingsveld staat, met de manager.'

Pierre Zenden wil niets bevestigen over de contractduur. 'Ik vermoed dat hij er het seizoen afmaakt, net als Benítez.' Zenden kent het reilen en zeilen bij Chelsea, hij speelde er tussen 2001 en 2003 onder meer samen met de huidige routiniers van de ploeg: John Terry en Frank Lampard. Ook werkte hij als speler van Liverpool al eens met Benitez in de tijd dat de Spanjaard daar als manager actief was.

Zenden stopt daardoor in elk geval voorlopig met actief voetballen. Nadat hij tussen 2009/2011 voor Sunderland uitkwam, werkte Zenden onder meer een proeftraining af bij Celtic. Een permanent dienstverband ketste op het laatste moment af. Nadien was hij ook in beeld bij Doncaster Rovers, Blackburn Rovers en tot voor kort trainde hij mee met Bayer Leverkusen. Met Liverpool verloor Zenden ooit de Champions League-finale van 2007 van AC Milan.(Milan Nieweg)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's