Zenden en Boateng winnen League Cup

Met Boudewijn Zenden en George Boateng in de basis, won Middlesbrough voor het eerst in z'n 128-jarige historie een hoofdprijs. Boro versloeg Bolton Wanderers in Cardiff met 2-1 en werd daarmee voor een jaar de houder van de League Cup.

De Teessiders kenden een ware droomstart, want met nog maar amper één minuut op de stadionklok, stonden ze al op een voorsprong. De voorzet was van Boudewijn Zenden, waarna Joseph-Desiré Job de bal nog maar voor het intikken had, 1-0.

Nog geen vijf minuten later stond het al 2-0 ook. Emerson Thome tikte Job binnen de zestienmeter heel lichtjes aan, waarna scheidsrechter Riley tot verbazing van iedereen naar de stip wees. Zenden zette zich achter de strafschop, gleed weliswaar uit, maar had het geluk dat doelman Jusse Jaaskelainen al op weg was naar de verkeerde hoek.

Hoewel Kevin Davies namens Bolton halverwege de eerste helft nog wel wat terug kon doen (2-1), kwam de zege voor Middlesbrough niet meer in gevaar. Na twee eerdere nederlagen in de finale van de League Cups, bleek voor Boro drie keer scheepsrecht.