Zeman voor de tweede keer dit seizoen weg bij Cagliari

Reacties

Zdenek Zeman is voor de tweede keer binnen een seizoen weg als manager bij Cagliari. Na zijn ontslag in december en zijn terugkeer in maart hield de 67-jarige Tsjech nu de eer aan zichzelf.

Zeman voor de tweede keer dit seizoen weg bij Cagliari

Het schokeffect in de tweede termijn van Zeman bij de Sardijnen beperkte zich tot een puntje in zijn eerste wedstrijd, thuis tegen Empoli (1-1). Daarna werd er vier keer ruim verloren. Na de thuisnederlaag tegen Napoli (0-3) van dit weekend zag hij geen perspectief meer, dinsdag diende hij zijn ontslag in bij de club.

Zeman boekte aan het begin van dit seizoen nog een spectaculaire uitzege op Inter (1-4), maar moest met slechts twee zeges in totaal op 23 december het veld ruimen. Zijn opvolger Gianfranco Zola begon met zeven punten uit vijf wedstrijden nog veelbelovend, maar ook hij werd begin maart de laan uitgestuurd toen er zand in de machine kwam.

Degradatie lijkt onafwendbaar voor de kampioen van 1970. Dat was het gouden team van spits Luigi Riva, tot aan de dag van vandaag de topscorer aller tijden van de Italiaanse nationale ploeg. Omdat het Atalanta van Urby Emanuelson nu negen punten meer heeft met nog zeven wedstrijden te gaan, lijkt Cagliari zich na elf seizoenen onafgebroken op het hoogste niveau te kunnen opmaken voor de Serie B.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.