Zeman denkt dat Cagliari het kan redden: 'Maar niet met mij'

Reacties

De opgestapte trainer Zdenek Zeman denkt dat Cagliari degradatie uit de Serie A nog kan voorkomen, maar ziet zichzelf niet als de juiste man om dat te begeleiden.

Zeman denkt dat Cagliari het kan redden: 'Maar niet met mij'

Dinsdag werd bekend dat Zeman voor de tweede keer dit seizoen het veld ruimt bij Cagliari. De oefenmeester begon het seizoen bij de Rossoblu, maar moest in december 2014 weg. Hij werd opgevolgd door clubicoon Gianfranco Zola, maar ook de voormalige speler van onder meer Chelsea werd ontslagen. Zeman (67) keerde in maart vervolgens terug, maar houdt het nu zelf voor gezien.

'Ik ben ervan overtuigd dat de ploeg te redden is, maar niet met mij aan het roer', zo toont hij zich in een reactie eerlijk. Cagliari bezet zeven wedstrijden voor het einde van het seizoen de voorlaatste plaats, met negen punten achterstand op de veilige zeventiende plaats. 'Ik kwam terug omdat ik er zeker van was dat het goed zou gaan. Het begin was ook goed, maar daarna waren de prestaties minder.'

Met name de manier van voetballen – Zeman staat erom bekend zijn ploegen ultra-aanvallend te laten spelen – ligt aan zijn besluit ten grondslag. 'De ploeg is er niet in geslaagd te spelen zoals ik dat graag zie en het is niet meer dan eerlijk om het dan op een andere manier te proberen. Als trainer wil je tijdens een wedstrijd enkel zien wat je van je spelers vraagt. Meer zit er niet achter deze beslissing. Er is zowel op als naast het veld geen overtuiging, dan kan ik hier niet mee doorgaan.'

Gianluca Festa is op Sardinië de opvolger van Zeman. De ex-verdediger van Cagliari was eerder werkzaam als assistent-trainer en coach van het hoogste jeugdelftal. David Suazo, die van 1999 tot 2007 in de spits stond bij de Rossoblu, is zijn assistent.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.