Zelfverzekerde Milik: 'Het liefst blijf ik hier, bij Ajax'

Reacties

Voor Arek Milik zijn het mooie weken. De twintigjarige Poolse spits rijgt de doelpunten aaneen, en gaat er dan ook vanuit dat hij zaterdag tegen SC Heerenveen speelt. Ook zegt hij graag bij Ajax te willen blijven.

Zelfverzekerde Milik: 'Het liefst blijf ik hier, bij Ajax'

De laatste tijd is Milik niet te stoppen. Voor Ajax scoorde hij de afgelopen weken tegen SC Cambuur, SV Urk (beide keren twee keer) en Go Ahead Eagles, terwijl hij ook voor zijn land op schot is. Namens Polen trof hij vier keer doel in de laatste vier interlands, waaronder één tegen wereldkampioen en aartsrivaal Duitsland (2-0).

Of hij zaterdag in de Ajax-basis staat, of dat Kolbeinn Sigthorsson speelt, is echter nog maar de vraag. Milik zelf heeft vertrouwen in een basisplek. 'Ik denk dat ik speel, maar je moet het eigenlijk aan de trainer vragen', sprak hij tegenover FOX Sports. Want ook de Pool weet dat hij de afgelopen periode in prima vorm steekt.

'Het gaat goed, ik ben in vorm. Ik voel me de laatste tijd beter, dus dan speel ik ook beter', aldus Milik. 'De eerste maanden waren niet zo goed. Een ander land, een andere club, een andere taal: alles was anders. Inmiddels ben ik hier vijf maanden en maak ik steeds stappen vooruit. Ik kan al een beetje Nederlands spreken en begrijpen.'

Een langer verblijf in Amsterdam (de spits wordt nu gehuurd van Bayer Leverkusen) zit er dan ook dik in. 'Het liefst blijf ik hier, bij Ajax', geeft Milik toe. 'Dit is een prima club voor spelers tussen de 18 en 22 jaar. Je krijgt mogelijkheden om lekker veel te spelen en kunt trainer onder goede trainers als Frank de Boer en Dennis Bergkamp. Bij Leverkusen was ik niet zo goed in vorm en speelde ik ook niet veel. De Bundesliga is weliswaar groter dan de Eredivisie, maar Ajax is een grote club die dit seizoen - en ik denk ook volgend seizoen - Champions League speelt', verklaart hij zijn goede gevoel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.