Zelfverzekerde Kuijt: 'We kunnen met de besten mee'

Reacties

De eerste indruk van Dirk Kuijt sinds zijn terugkomst bij Feyenoord is dat er genoeg talent rondloopt. Genoeg om een gooi te doen naar zijn eerste hoofdprijs met de club.

Zelfverzekerde Kuijt: 'We kunnen met de besten mee'

De aanvaller (34) liep donderdag meteen voorop tijdens zijn eerste training, waarbij liefst 1.200 man hem verwelkomden op Varkenoord. 'Het was letterlijk en figuurlijk een warme dag. Ik voel al weken veel waardering vanuit de club en de supporters. Maar dit onthaal doet wat met me.'

Kuijt speelde eerder tussen 2003 en 2006 al voor de Rotterdammers. 'Ik heb nog nooit een prijs gewonnen met Feyenoord, dat is wel een teleurstelling. Maar nu staat er een talentvolle ploeg, dat zag je vorig seizoen ook al tegen Sevilla en Roma in de Europa League. We kunnen met de besten mee.'

Ondanks zijn afwezigheid van negen jaar, heeft hij zijn warme gevoelens voor de club altijd gekoesterd. 'Ik heb altijd goed contact gehouden met Feyenoord. Ook na negen jaar is er hier weinig nieuw voor me', blikt hij terug op zijn eerste stappen die hij als speler zette in zijn tweede periode bij de Rotterdammers.

Feyenoord oefent zaterdag tegen Sportclub Feyenoord, de supporters kijken al reikhalzend uit naar zijn rentree. 'Ik verwacht niet dat ik zaterdag al in actie kom', zegt Kuijt, die wat langer vakantie kreeg en zich daarom ook wat later aansloot bij de selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.