Zelfs Haaland en Mbappé kunnen Villarreal-sensatie Moreno niet bijhouden

Reacties

Villarreal won donderdagavond in de Europa League met 0-1 van Dinamo Zagreb en het was geen verrassing dat de winnende goal werd gemaakt door Gerard Moreno. De spits van Villarreal is in 2021 niet te stoppen en noteert ongelooflijke cijfers. Hij kan zich zelfs meten met de groten der aarde.

Zelfs Haaland en Mbappé kunnen Villarreal-sensatie Moreno niet bijhouden
© Pro Shots
Villarreal
Villarreal
1 - 2
Osasuna
Osasuna

Moreno zal zichzelf ongetwijfeld ook weleens in zijn arm knijpen om even te checken of hij niet droomt. De afgelopen woensdag 29 jaar oud geworden aanvaller was in de eerste seizoenshelft al aardig bezig, met acht doelpunten in La Liga, maar sinds de jaarwisseling verandert echt bijna alles wat hij aanraakt in goud. Haast iedere wedstrijd die hij speelt is het bingo voor Moreno.

De goaltjesdief begon het kalenderjaar al goed, met een doelpunt tegen Levante (2-1 zege) en een doelpunt en een assist tegen Celta de Vigo (0-4 zege). Moreno zou hierna rust krijgen in de bekerwedstrijd tegen CD Tenerife, maar met slechts een minimale voorsprong werd er als invaller toch een beroep op hem gedaan. Moreno scoorde nu niet; de 0-1 werd wel over de streep getrokken.

Moreno kwam niet ongeschonden uit de strijd met Teneriffa en moest de drie eerstvolgende competitieduels van Villarreal toekijken. De aanvaller keerde begin februari terug en blijkt nu sterker dan ooit. Moreno speelde sinds zijn rentree dertien wedstrijden voor Villarreal en was slechts in één duel niet bij een doelpunt betrokken. Dat was de 0-2 nederlaag van eind februari tegen Atlético Madrid.

In de overige twaalf duels was het telkens raak: voornamelijk met doelpunten, soms ook met assists. De cijfers in onderstaande tabel laten zien hoe ongelooflijk goed in vorm Moreno de laatste tijd is:

Datum Wedstrijd Competitie Uitslag Doelpunten Assists
06/02 Elche-uit La Liga 2-2 2 -
14/02 Betis-thuis La Liga 1-2 1 -
18/02 RB Salzburg-uit Europa League 0-2 - 1
21/02 Athletic Bilbao La Liga 1-1 1 -
25/02 RB Salzburg-thuis Europa League 2-1 2 -
28/02 Atlético Madrid-thuis La Liga 0-2 - -
05/03 Valencia-uit La Liga 2-1 1 -
11/03 Dinamo Kiev-uit Europa League 0-2 - 2
14/03 Eibar-uit La Liga 1-3 - 2
18/03 Dinamo Kiev-thuis Europa League 2-0 2 -
21/03 Cádiz-thuis La Liga 2-1 1 1
03/04 Granada-uit La Liga 0-3 3 -
08/04 Dinamo Zagreb-uit Europa League 0-1 1 -

Het zijn cijfers die bij de grootste spitsen van de wereld horen. Moreno is slechts één van de vijf spelers uit de vijf grootste Europese competities die dit kalenderjaar in alle competities bij minimaal twintig treffers betrokken was en vindt zichzelf terug in een rijtje met niet de minste namen.

Speler Club Aantal (Goals + Assists)
Lionel Messi Barcelona 27 (19+8)
Robert Lewandowski Bayern München 25 (22+3)
Gerard Moreno Villarreal 22 (16+6)
Erling Haaland Borussia Dortmund 21 (16+5)
Kylian Mbappé Paris Saint-Germain 20 (18+2)

Met dank aan OPTA

De ongelooflijke prestaties van Moreno blijven natuurlijk niet onopgemerkt. De spits werd voor de vorige interlandperiode al bij de Spaanse selectie gehaald en had aan een invalbeurt van een halfuur voldoende om te kunnen scoren in de 3-1 overwinning op Kosovo. Dat betekende zijn vijfde goal in zijn tiende invalbeurt. Moreno heeft ook nog vier assists voor Spanje achter zijn naam staan.

Voor bondscoach Luis Enrique is Moreno een serieuze kandidaat voor het EK: zéker als de spits op deze voet blijft doorgaan. Ook Diego Simeone schijnt een fan te zijn. In de Spaanse media wordt beweerd dat Moreno (die met negentien competitietreffers nu al bezig is aan zijn meest trefzekere seizoen ooit in La Liga) in beeld is om na dit seizoen een toptransfer naar Atlético Madrid te maken.

Moreno is daar nu helemaal niet mee bezig. De spits is gelukkig bij Villarreal, de club waar hij werd opgeleid en waar hij nu bezig is aan zijn tweede periode, en hoopt met zijn ploeg op glorie in de Europa League en een zo hoog mogelijke eindnotering in La Liga. Zondag komt Osasuna op bezoek. Doelman Sergio Herrera heeft ongetwijfeld al last van knikkende knietjes.

Het programma in speelronde 30 van La Liga:


Vr 9 apr. 2021

Za 10 apr. 2021

Zo 11 apr. 2021

Ma 12 apr. 2021

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.