Zelfkritische Poulsen: 'We moeten oppassen nu'

Reacties

Hoewel Simon Poulsen (30) blij is met zijn basisdebuut voor PSV, erkent de afgelopen zomer van AZ overgekomen linksback dat hij nog veel beter kan. Met de Deen de volledige wedstrijd op het veld werd NEC met 2-1 verslagen zaterdag.

Zelfkritische Poulsen: 'We moeten oppassen nu'

Poulsen mocht vorige week tijdens de verliespartij bij Heracles Almelo al even invallen en zijn eerste tien minuten namens PSV in de Eredivisie maken. Zaterdag werden daar negentig minuten aan toegevoegd voor Poulsen, die in de eerste weken van de competitie Joshua Brenet voor zich moest dulden na een tegenvallend debuut in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen FC Groningen (3-0). Brenet kwam op zijn beurt als linksback in beeld door een blessure bij Jetro Willems.

'Natuurlijk is het een opluchting als je eindelijk in de basis mag staan', vertelt Poulsen (op de foto met de matchwinner van zaterdag, Jürgen Locadia) op de clubwebsite. 'Dat we drie punten pakken is mooi, hoewel het moeizaam ging. Het was niet goed, maar het ging om de overwinning.'

'Met mij ging het ook moeizaam', erkent de Deen. 'Als je heel lang niet gespeeld hebt, is negentig minuten lang. Dus ik moest wat doseren, maar uiteindelijk ben ik vooral blij met de drie punten.'

Met belangrijke wedstrijden als tegen CSKA Moskou en Ajax op komst moet PSV wel bij de les blijven, meent Poulsen.  'We moeten oppassen nu. Het is niet de eerste keer dat we een mindere wedstrijd gespeeld hebben. Dinsdag ging het ook moeizaam tegen Cambuur', wijst hij op het bekerduel, dat in een 3-2 zege werd omgezet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.