Zeldzame uitnederlaag voor Utrecht na late goal Bruns

Reacties

Heracles Almelo heeft zaterdagavond op de valreep een zege op FC Utrecht geboekt. Toen het duel op een 1-1 gelijkspel leek af te stevenen, zorgde Thomas Bruns alsnog voor een zege namens de thuisploeg: 2-1.

Zeldzame uitnederlaag voor Utrecht na late goal Bruns

Bij FC Utrecht begon Richairo Zivkovic op de bank, nadat hij vorige week tegen ADO Den Haag weer eens een basisplaats had. Hij viel tien minuten voor tijd in. Sébastien Haller keerde terug nadat hij het duel van afgelopen week met ADO Den Haag (1-1) miste omdat hij vader werd. De Fransman vormde zaterdagavond met Gyrano Kerk het spitsenduo.

De openingsfase kenmerkte zich door slordig spel van beide partijen. Utrecht was de bovenliggende ploeg, maar ook bij de Domstedelingen ontbrak het vaak aan nauwkeurigheid. Bram Castro hield Heracles in eerste instantie nog op de been bij schoten van Nacer Barazite en Haller, maar kon niet meer voorkomen dat Yassin Ayoub nog binnen het half uur het bal opende: 0-1. Een slechte inspeelpass van Bruns leidde tot balverlies, waarna de bal via Sofyan Amrabat en Haller bij Kerk terechtkwam. Na de inzet van de spits kwam de bal via de handschoen van Castro voor de voeten van Ayoub, die binnentikte.

De doelman zorgde er daarna wel voor dat Heracles, dat zelf in de spaarzame tegenaanvallen weinig deed met de ruimte die de gasten boden, niet met een grotere voorsprong ging rusten. Onder anderen opnieuw Barazite en Amrabat konden de Belg niet passeren.

Nummer vier FC Utrecht heeft liefst zeventien punten minder dan nummer drie PSV.
Nummer vier FC Utrecht heeft liefst zeventien punten minder dan nummer drie PSV.

Op slag van rust werden trainer John Stegeman en verschillende spelers van Heracles witheet op scheidsrechter Jochem Kamphuis omdat hij niet floot voor een overtreding van Mark van der Maarel op Kuwas. De verdediger voorkwam daarmee de voortzetting van een kansrijke tegenstoot en het had hem zijn tweede gele kaart kunnen opleveren.

Heracles toonde na de pauze een ander gezicht, waardoor Utrecht de controle verloor. Kuwas liet zich in dat tweede bedrijf razendsnel gelden. De rechtsbuiten controleerde op knappe wijze een afgemeten lange bal van Justin Hoogma, waardoor Jensen al uit positie was en het grootste deel van het doel onbewaakt liet: 1-1. Vervolgens rook Heracles diverse malen aan de 2-1 en kreeg ook Utrecht nog een mogelijkheid, maar eindigde de avond in een Heracles-feestje. Na breedleggen van Kuwas rondde Bruns in twee instanties af. Het bleek de genadeklap voor Utrecht.

Linkerrijtje
Door de zege is Heracles in ieder geval voor even het linkerrijtje binnengeslopen. Utrecht is nog wel vierde, maar kan zondag nog van die plek gestoten worden door AZ en FC Twente. Het was voor de ploeg van trainer Erik ten Hag bovendien pas de derde uitnederlaag van het seizoen. Eerder werd alleen bij Ajax en PSV verloren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.