Zeldzame puntenverdeling bij NAC - De Graafschap

Voor het eerst sinds 1975 is het duel tussen NAC Breda en De Graafschap weer eens in een gelijkspel geëindigd (1-1). Met die eerste remise in 37 jaar tijd schoten beide ploegen weinig op.

Na zeven minuten viel in Breda al het eerste doelpunt. Michael de Leeuw kon van dichtbij inkoppen. Kanttekening bij die treffer was wel dat NAC-middenvelder Tim Gilissen zich kinderlijk eenvoudig liet aftroeven.

Lang kon De Graafschap niet genieten van de voorsprong. Vijf minuten na het openingsdoelpunt leidde slecht verdedigend werk tot de gelijkmaker. Vito Wormgoor treuzelde in de opbouw en verspeelde daardoor de bal aan Alex Schalk. De aanvaller van de Brabanders bleef knap overeind en bracht collega Anthony Lurling in stelling. Ook hij bleef handig op de been en de aanvaller verschafte zichzelf zo de ruimte en tijd om raak te punteren: 1-1.

Dat De Graafschap de rust bereikte zonder voorsprong had de ploeg volledig aan zichzelf te wijten. De Leeuw kopte volledig vrij op de paal en Jan-Paul Saeijs faalde oog in oog met doelman Jelle ten Rouwelaar, die de slappe inzet van de verdediger met de benen uit zijn doel kon houden.

Ook na de onderbreking kreeg De Graafschap grote kansen. Poepon zag eerst doelman Ten Rouwelaar redding brengen op een harde knal en zag bij een tweede inzet een tiental minuten later de lat succes in de weg staan. Ook Saijes was opnieuw dicht bij een tweede treffer.

In de slotfase van het enerverende duel meldde NAC zich door een opleving weer aan het front. Tot een treffer kwam het niet meer, waardoor de Bredanaars nog steeds bovenaan het rechterrijtje staan. De Graafschap komt in punten gelijk met nummer zestien VVV-Venlo. De Limburgers hebben nog wel een duel tegoed. De Graafschap is zodoende allesbehalve uit de gevarenzone. Foto: VI Images