Zeldzame afwezigheid dreigt voor Van der Wiel

Gregory van der Wiel liep zondag in het door Ajax met 0-1 verloren thuisduel met ADO Den Haag een blessure op. De rechtsback moest al na zeventien minuten verstek laten gaan met een gekneusd onderbeen.

Zeldzame afwezigheid dreigt voor Van der Wiel

Door de blessure is Van der Wiel een twijfelgeval voor het bekerduel dat Ajax donderdag moet afwerken. BV Veendam komt dan op bezoek in de Amsterdam Arena.

Een eventuele afwezigheid van de Ajax-verdediger zou de eerste keer dit seizoen zijn dat hij niet in de basiself van de Amsterdammers staat. Bovendien miste Van der Wiel, voorafgaand aan het treffen met ADO, nog geen speelminuten in officiële duels van Ajax.

In de eerste twaalf competitieduels, de strijd om de Johan Cruijff Schaal, de derde ronde van het bekertoernooi, vier Champions League-groepswedstrijden en vier duels uit de voorronden van het kampioenenbal speelde Van der Wiel van de eerste tot de laatste minuut. Ook in zijn laatste vier interlands tegen respectievelijk San Marino, Finland, Moldavië en Zweden maakte de verdediger de speeltijd vol. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's