Zeldzaam trefzekere Italianen prijzen teamgeest

Reacties

Diverse Italianen hebben zich na afloop van de EK-kwalificatiezege op Azerbeidzjan (1-3) lovend uitgelaten over de mentaliteit die heerst binnen de selectie. Met een ongebruikelijk productief optreden stelden de Italianen een EK-ticket veilig.

Zeldzaam trefzekere Italianen prijzen teamgeest

Voor het eerst sinds het aantreden van bondscoach Antonio Conte in de zomer van 2014 maakte Italië meer dan twee doelpunten in één wedstrijd. De aanvallende 4-2-4-formatie wierp zijn vruchten af in Baku.

'We wisten hoe belangrijk deze wedstrijd was en de trainer heeft ons de hele week goed aan het 4-2-4-systeem laten werken', aldus doelpuntenmaker Éder, die samen met Graziano Pellè een spitsenkoppel vormde.

'Dit Italië draait om het team, bestaande uit uitstekende spelers en goede jongens. We vormen een eenheid en dat groepsgevoel is ons sterke punt', vertelde de Sampdoria-aanvaller. De koppositie en ongeslagen status in Groep H dragen ongetwijfeld bij aan de sfeer binnen de selectie.

Eerste goal
Matteo Darmian maakte tegen Azerbeidzjan zijn eerste goal voor de nationale ploeg en was na afloop eveneens te spreken over zijn teamgenoten. De rechtsback legde in gesprek met Rai Sport daarnaast een link tussen zijn bondscoach en zijn trainer bij Manchester United. 'Louis van Gaal en Conte hebben beiden een sterk karakter en focussen zich op de details. Ze verwachten het hoogst haalbare van iedere speler.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.