Zeldzaam slippertje Neuer kost Bayern punten tegen Schalke

Bayern München heeft twee dure punten verspeeld in de titelstrijd. In eigen huis kwam de ploeg van trainer Carlo Ancelotti tegen Schalke 04 niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Uitgerekend Manuel Neuer mocht zich het puntenverlies aanrekenen. De doelman van Bayern genoot zijn opleiding bij Schalke 04 en brak ook door bij die club. In de dertiende minuut had hij geen antwoord op een houdbare vrije trap van Naldo. De Duitse international dook over het schot van de verdediger heen, waardoor Schalke op gelijke hoogte kwam in München.

Bayern kwam nog fantastisch uit de startblokken tegen Schalke. In de negende minuut bracht Arjen Robben de bal tot bij Arturo Vidal, die met een fraaie steekpass Robert Lewandowski alleen voor doelman Ralf Fährmann zette. De Poolse spits rondde met een afgemeten stift af: 1-0. Het was alweer het vijftiende doelpunt van Lewandowski in de Bundesliga dit seizoen.

Na de openingstreffer nam Bayern wat gas terug en daar profiteerde Schalke optimaal van. Ook na de gelijkmaker van Naldo bleven de beste kansen voor de club uit Gelsenkirchen. Neuer bleek na zijn slippertje echter wakker en hield Bayern op de been. Verder dan 1-1 kwam Der Rekordmeister echter niet, ook niet na het inbrengen van jubilaris Philipp Lahm, die zijn vijfhonderdste officiële wedstrijd voor Bayern speelde. Javi Martínez kreeg nog wel een opgelegde kans, maar schoot naast.

Bayern blijft ondanks het puntenverlies koploper in Duitsland, met 46 punten uit negentien wedstrijden. RB Leipzig kan Bayern tot op één punt naderen wanneer het zaterdagavond wint op bezoek bij Borussia Dortmund (18.30 uur). Schalke, waar Klaas-Jan Huntelaar nog onvoldoende fit was voor een plek bij de wedstrijdselectie, staat elfde met 22 punten.