Zeldzaam goede seizoenstart voor koploper PSV

Reacties

Met vier zeges uit de eerste vier duels is PSV uitstekend aan dit Eredivisieseizoen begonnen. Inclusief de vier duels in de voorronden van de Europa League ligt het aantal overwinningen zelfs op acht uit acht.

Zeldzaam goede seizoenstart voor koploper PSV

In de rijke historie van PSV kwam het pas drie keer eerder voor dat de ploeg met acht opeenvolgende zeges aan een nieuwe voetbaljaargang begon. Voor het laatst lukte dat in het seizoen 1992/93, toen de Eindhovenaren onder trainer Hans Westerhof de eerste acht competitieve wedstrijden wonnen (vijf in de Eredivisie, één om de Super Cup en twee in de voorronde van de Champions League).

Ook in de seizoenen 1987/88 en 1974/75 behaalde PSV minstens acht overwinningen na de eerste acht wedstrijden. In 1987/88 stokte die reeks bij negen zeges op rij, in 1974/75 wonnen de Brabanders zelfs hun eerste elf duels. Die laatste reeks is de beste serie in de clubhistorie gerekend vanaf de start van een nieuw seizoen.

Als we verder terugkijken dan dit seizoen dan behelst de huidige zegereeks van PSV al tien overwinningen. De ploeg van trainer Phillip Cocu won namelijk ook zijn laatste twee optredens van de vorige voetbaljaargang. De laatste keer dat PSV níet tot winst kwam in een competitieve wedstrijd, dateert van 13 april van dit jaar (2-0 thuisnederlaag tegen Feyenoord in de Eredivisie).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.