Zeldenrust verruilt RKC Waalwijk voor Dynamo Dresden

Reacties

Furhgill Zeldenrust (24) maakt de overstap naar Dynamo Dresden. Nadat maandag RKC Waalwijk en Dresden al een akkoord hadden bereikt over de transfersom, tekende Zeldenrust donderdag zijn tweejarige contract.

Zeldenrust verruilt RKC Waalwijk voor Dynamo Dresden

Zeldenrust speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor FC Den Bosch, waar hij negen keer scoorde in 35 officiële duels. In de jaargang daarvoor kwam hij tot zes wedstrijden in de hoofdmacht van de Waalwijkers.

'Ik besef dat niet iedere speler een transfer als deze maakt. Want van de Eerste Divisie naar de Derde Liga is wel een paar stappen vooruit', stelt Zeldenrust in gesprek met Voetbal International. 'Inmiddels heb ik de club een paar keer bezocht, Dynamo Dresden kwam op mij over als heel professioneel.'

'Helaas zijn ze gedegradeerd, maar Dynamo staat in Duitsland bekend als heel grote club', vervolgt Zeldenrust, die in aanvaller Sylvano Comvalius een landgenoot treft bij de achtvoudige DDR-kampioen. 'De trainer heeft me gezegd dat ik de tijd krijg me aan te passen. Ik hoop zo snel mogelijk toe te groeien naar het niveau van het elftal.'

Op de clubwebsite spreekt de Derde Bundesliga-club zijn vreugde uit over de komst van Zeldenrust. 'Furghill is aan multi-inzetbare, snelle en doelgerichte aanvaller en past met zijn speltype uitstekend bij ons aanvalsspel', aldus trainer Ralf Minge van de Duitse traditieclub, die bekend staat om zijn grote supportersschare. De club verkocht Inmiddels al 23 duizend seizoenkaarten. Op 18 augustus speelt de nieuwe club van Zeldenrust in het Duitse bekertoernooi tegen het Schalke 04 van Klaas-Jan Huntelaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.