Zegetocht in vliegtuig optie bij titel FC Twente

Hoe FC Twente zondag na de eventuele titelprolongatie wordt ingehaald in de regio is nog onderwerp van discussie. Een serieuze optie is om spelers en begeleiding zondag per vliegtuig van Amsterdam naar Enschede te vervoeren. Ondertussen kampt trainer Michel Preud'homme (foto) niet met onoverkomelijke personele problemen in zijn spelersgroep.

Zegetocht in vliegtuig optie bij titel FC Twente

Op de terugweg van de kampioenswedstrijd tegen NAC Breda liep de spelersbus vorig jaar vast in een zee van mensen, wat voor gevaarlijke taferelen zorgde op de snelweg A1. Daarom wordt gekeken naar eventuele andere opties.

Preud’homme kan deze week met een vrijwel fitte selectie toewerken naar de allesbeslissende confrontatie met Ajax. Roberto Rosales werd bij de bekerfinale vanwege een bovenbeenblessure uit voorzorg op de bank gehouden, maar hervatte dinsdag de groepstraining. Vrijdag ondergaat hij een laatste test.

Theo Janssen en Luuk de Jong ondervonden de voorbije dagen last van kleine pijntjes, maar zijn tijdig fit voor het titelgevecht van zondag. Het enige twijfelgeval is centrumverdediger Oguchi Onyewu, die afgelopen weekeinde verstek moest laten gaan met een buikspierblessure.

De Enschedese club opent zondag De Grolsch Veste om supporters de gelegenheid te geven in eigen kring de apotheose van de competitie tegen Ajax te beleven. De wedstrijd wordt uitgezonden op een megavideoscherm van honderdvijftig vierkante meter. In verband met de verbouwing van het stadion zijn er slechts dertienduizend kaarten beschikbaar. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's