Zeges brengen Volendam en Eindhoven dichter bij play-offs

Reacties

De 37ste speelronde in de Jupiler League stond niet alleen in het teken van de titelstrijd tussen Willem II en FC Dordrecht. Ook de deelnemersbewijzen voor de play-offs om promotie/degradatie zijn nog niet verdeeld. Behalve de periodekampioenen FC Dordrecht, VVV-Venlo, Sparta Rotterdam en de nummers drie en vier Excelsior en FC Den Bosch maken ook FC Volendam, FC Eindhoven, De Graafschap en Fortuna Sittard nog kans op promotie.

Zeges brengen Volendam en Eindhoven dichter bij play-offs

FC Volendam – Achilles '29 5-1
FC Volendam heeft zichzelf met het oog op de play-offs om promotie/degradatie een goede dienst bewezen door thuis met 5-1 te winnen van hekkensluiter Achilles '29. Henk Veerman (foto) was met vier treffers tussen de 72ste en de 82ste (!) minuut de grote man namens de ploeg van trainer Hans de Koning. Volendam klimt daardoor naar de zevende plaats en heeft 56 punten. Als het tijdens de laatste speelronde minimaal achtste blijft is het zeker van de nacompetitie.

Henk Veerman was tegen Achilles '29 met vier goals in tien minuten de grote man bij FC Volendam.
Henk Veerman was tegen Achilles '29 met vier goals in tien minuten de grote man bij FC Volendam.

FC Eindhoven – De Graafschap 1-0
FC Eindhoven boekte maandagmiddag een belangrijke zege met het oog op de barrageduels. Invaller Anthony van den Hurk zorgde er met een treffer in de negentigste minuut voor dat De Graafschap zonder punten huiswaarts keerde. Eindhoven stijgt met 57 punten daardoor naar de zesde plaats, De Graafschap staat achtste met twee punten minder.

Doelman Khalid Sinouh verloor maandag opnieuw met Sparta Rotterdam.
Doelman Khalid Sinouh verloor maandag opnieuw met Sparta Rotterdam.

Fortuna Sittard – Almere City FC 3-0
Fortuna Sittard maakt eveneens nog kans op het smakelijke toetje dat jaarlijks volgt op de reguliere competitie in de Jupiler League. Dankzij twee doelpunten van Abdelaziz Khalouta en één van Jeffrey Vlug versloegen de Limburgers in eigen huis Almere City FC met 3-0. De negende plaats is daardoor na 37 duels in het bezit van Fortuna, dat wel evenveel punten heeft als De Graafschap. Het moet De Superboeren voorbij voor toegang tot de play-offs.

Sparta Rotterdam – FC Emmen 1-2
Sparta Rotterdam weet zich door een periodetitel al verzekerd van een plek in de play-offs, maar heeft daar gezien de huidige vorm weinig te zoeken. Maandag leed het tegen FC Emmen alweer de negende thuisnederlaag op rij. Roland Bergkamp en Shkodran Metaj waren daarvoor verantwoordelijk. De tegentreffer van Donovan Deekman in de 83ste minuut kwam te laat. Sparta staat inmiddels vijftiende, maar maakt dus nog wel kans op promotie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.