Zegereeks zegt 'hongerige' Van den Brom weinig

Reacties

AZ sloot alle zes competitiewedstrijden in het kalenderjaar 2016 winnend af, maar dat wil niet zeggen dat trainer John van den Brom nu rustig achterover kan leunen. De hoofdcoach eist meer van zijn ploeg.

Zegereeks zegt 'hongerige' Van den Brom weinig

'Het kan nog steeds beter', zegt hij op het clubkanaal in aanloop naar het thuisduel met FC Groningen van zaterdagavond, 'hoewel we fantastisch spelen en goede resultaten behalen. Je moet wel hongerig blijven in de uitvoering.'

Van den Brom haalt het laatste Eredivisie-duel van de Alkmaarders aan, toen het in Almelo nog even spannend werd na een 4-1 voorsprong voor de bezoekers. Heracles kwam namelijk terug tot 4-3, waarna AZ in de slotfase wegliep naar een 6-3 zege. 'In dat soort gevallen moet je de wedstrijd eerder in het slot gooien', stelt Van den Brom, in de hoop dat zijn ploeg er een les uit trekt voor komend weekend.

AZ vindt zichzelf na 23 speelronden terug op de vierde plaats, met een voorsprong van drie punten op nummer negen FC Groningen. 'Het is een concurrent en die kunnen we zelf op dubbele punten zetten. Ik vind ze wisselvallig spelen, maar ze hebben veel kwaliteit', analyseert Van den Brom, die over een fitte selectie kan beschikken en alleen de langdurig geblesseerde Fernando Lewis moet missen.

'We spelen met dezelfde elf', kondigt de oefenmeester aan. 'Als het goed staat, heb je weinig blessures en schorsingen. Het elftal staat en het draait goed. Dus ik heb geen reden om daar nu moeilijk over te doen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.