Zege UD Almería onderstreept vormcrisis Sevilla

Sevilla maakt een moeilijk seizoen door en stelde opnieuw teleur. Degradatiekandidaat UD Almería ging met een spectaculaire zege naar huis: 1-3.

De thuisploeg kreeg na twintig minuten een strafschop maar Frédéric Kanouté liet na Sevilla op voorsprong te brengen. De rust werd daardoor met 0-0 bereikt en drie minuten na de onderbreking was Almería-speler Fabián Vargas trefzeker. Hij kopte van dichtbij in.

Pablo Piatti zette Sevilla na 81 minuten voor een vrijwel onmogelijke opdracht door 0-2 te maken, maar Kanouté zorgde er met zijn treffer voor dat de hoop op een punt overeind bleef. Toen Piatti in de blessuretijd zijn tweede doelpunt maakte was de nederlaag zeker: 1-3.

Sevilla staat door de nederlaag onderin de middenmoot. Almería is de nummertwee-na-laatst van de Primera División. Foto: VI Images