Zege Kieftenbeld maakt situatie Reading en Stam nijpender

In de zoektocht naar een bevrijdende zege is Reading na het bezoek aan Norwich City juist verder in het degradatiemoeras van het Championship getrokken. Concurrent Birmingham City heeft met een zege de situatie van de ploeg van Jaap Stam verslechterd.

Reading staat na de zege bij Burton Albion (1-3) van eind januari droog wat overwinningen betreft. Tegen Norwich City was de hoop op een einde aan die negatieve reeks snel geërodeerd. Na de goals van Mario Vrancic en Grant Hanley verkleinde Liam Kelly de achterstand nog wel, maar door een benutte strafschop van James Maddison keken The Royals bij rust tegen een 3-1 achterstand aan.

In de tweede helft bracht Sam Smith de hoop van de gasten terug. Maar verder dan de aansluitingstreffer kwam Reading niet. Ook de invalbeurt van Joey van den Berg bood geen soelaas voor de ploeg van Stam.

De nederlaag deed extra pijn omdat concurrent Birmingham City, waar Maikel Kieftenbeld een basisplaats had, na zeven nederlagen op rij in het Championship wel een zege boekte. Goals van Jota Peleteiro (2x) en Che Adams maakten het verschil tegen Hull City (3-0). Het was het eerste succes onder manager Garry Monk, die begin maart begon bij Birmingham City.

Door het resultaat op St. Andrews heeft Reading nog maar een marge van drie punten ten opzichte van de 22ste plaats, die degradatie naar de League One betekent.