Zege Equatoriaal-Guinee in openingsduel Afrika Cup

Equatoriaal-Guinee is de Afrika Cup 2012 met een overwinning begonnen. Het gastland - Equatoriaal-Guinee organiseert het toernooi samen met Gabon - was in de openingswedstrijd te sterk voor Libië.

Javier Balboa, voormalig spits van Real Madrid en momenteel onder contract bij het Portugese Beira-Mar, zorgde vier minuten voor het einde voor het enige doelpunt.

De 36.000 aanwezige toeschouwers waren uitzinnig na de winst van de ploeg van de Braziliaanse bondscoach Gilson Paulao, debuterend op de eindronde van de Afrika Cup.

Senegal - Zambia 1-2Zambia beleefde tegen het sterker geachte Senegal een droomstart. De wedstrijd was amper twintig minuten aan de gang of de ploeg stond op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Emmanuel Mayuka en Rainford Kalaba. Pas een kwartier voor tijd deden de Senegalezen iets terug: Dame N'Doye bracht de aansluitingstreffer op het bord, maar verder kwam de ploeg niet. Foto: VI Images