Zege en Champions League voor Koeman bij afscheid in Kuip

Reacties

Ronald Koeman heeft zijn laatste thuiswedstrijd als trainer van Feyenoord opgeluisterd met een ticket voor de voorronden van de Champions League. In een uitverkochte Kuip zag Koeman dat SC Cambuur ook zijn zeventiende uitduel van het seizoen niet won: 5-1. Zo gemakkelijk als de uitslag doet vermoeden ging het zeker niet.

Zege en Champions League voor Koeman bij afscheid in Kuip

Want het resultaat dat Feyenoord boekte was weliswaar waar Koeman op hoopte, het spel van zijn ploeg was - zoals wel vaker onder het driejarige bewind van de oud-international – in grote delen van het duel ondermaats. Cambuur kroop regelmatig gevaarlijk uit zijn schulp en bracht de nummer twee van de Eredivisie vooral in het eerste uur opvallend vaak in de problemen.

In zijn laatste thuiswedstrijd voor Feyenoord had Ronald Koeman genoeg om zich druk over te maken.
In zijn laatste thuiswedstrijd voor Feyenoord had Ronald Koeman genoeg om zich druk over te maken.

En dat terwijl Koeman opnieuw voor defensieve zekerheid had gekozen door Jean-Paul Boëtius op de bank te laten en in een 5-3-2 formatie te beginnen. Op weg naar de zevende competitiezege op rij resulteerde dat in de 23ste minuut nog wel in de openingstreffer van Ruud Vormer, na een korte combinatie met Graziano Pellè. Cambuur was echter ook kansrijk.

Zo raakte Mohamed El Makrini even daarvoor de paal met een als voorzet bedoelde doelpoging boven de als vervanger van Erwin Mulder opgestelde Kostas Lamprou. Ook was de van Feyenoord gehuurde Elvis Manu dicht bij de 1-1. Kort nadat hij oog in oog met Lamprou naast mikte, haalde Cambuur-trainer Henk de Jong hem al na een half uur naar de kant.

Dat de defensie van Feyenoord ondanks de aanwezigheid van Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Joris Mathijsen, Bruno Martins Indi én Terence Kongolo allerminst zeker oogde, bleek vlak voor rust nogmaals. Jody Lukoki ontsnapte aan de aandacht van Martins Indi en bediende Martijn Barto op maat, die Lamprou van dichtbij passeerde.

Flair
Om een zeperd in zijn laatste thuisduel te voorkomen koos Koeman na rust alsnog voor de aanval, door Boëtius te laten opdraven in plaats van Martins Indi. De linksbuiten zorgde voor meer flair en stond daarmee indirect aan de basis van de uiteindelijk makkelijke zege, waarvan het slotakkoord op naam van Boëtius kwam met een schot in de kruising. Eerder miste hij nog een dot van een kans oog in oog met Zeinstra.

Boëtius leiddemet een steekpass op Kongolo ook de eerste goede Feyenoord-aanval van de tweede helft in. De voorzet van Kongolo kwam bij Pellè terecht, die Zeinstra op miraculeuze wijze zag redden. In de daaropvolgende corner van Ruud Vormer kopte Tonny Vilhena wel raak. Dankzij een schitterende kopbal van Pellè, nogmaals uit een corner van Vormer, een rake knal van Vilhena uit een pass van Clasie en de al genoemde goal van Boëtius werd het nog 5-1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.