Zege Braafheid en De Vrij, Inter herhaalt zevenklapper

Met Stefan de Vrij en Edson Braafheid in de basis won Lazio simpel van Cesena. Sassuolo was wederom kanonnenvoer voor Internazionale, terwijl Jonathan De Guzman verloor met Napoli.

Lazio - Cesena 3-0
Edson Braafheid beleefde een bijzonder prettig debuut voor Lazio. De als linksback opgestelde Nederlander gaf in de negentiende minuut een uitstekende voorzet op Antonio Candreva, die van dichtbij afrondde.

Lazio, waar ook Stefan de Vrij de hele wedstrijd meedeed, kwam tegen de promovendus eigenlijk geen moment in de problemen. Marco Parolo haalde tien minuten na de pauze de trekker nogmaals over namens de gastheren. Stefano Mauri maakt ook nog de 3-0 namens Lazio, dat zich met de overwinning herstelt van de 3-1 nederlaag tegen AC Milan op de eerste speeldag.

Internazionale - Sassuolo 7-0
Net als bijna precies een jaar geleden beleefde Internazionale bijzonder veel plezier aan de ontmoeting met Sassuolo. Net als op 22 september vorig jaar veegde Inter de Neroverdi met 7-0 van de mat.

Pablo Osvaldo (rechts) en Mauro Icardi waren in topvorm tegen Sassuolo.

De beslissing van trainer Walter Mazzarri om in plaats van één met twee spitsen (Mauro Icardi én Pablo Osvaldo) te spelen, bleek daarmee een zeer succesvolle greep. Halverwege stond het al 4-0, door treffers van Icardi (2x), Osvaldo en Mateo Kovacic. Na rust waren Icardi en Osvaldo weer trefzeker en strooide Fredy Guarín nog wat zout in de wonden van Sassuolo, dat door rood voor Domenico Berardi het laatste half uur met tien man speelde.

Inter heeft door de eclatante zege na twee duels vier punten en is bovendien nog zonder tegengoal. Sassuolo heeft een punt.

Napoli - Chievo Verona 0-1
Napoli kent een bijzonder stroeve start aan het seizoen. Op de uitschakeling in de voorronde van de Champions League tegen Athletic de Bilbao en de zeer moeizame zege op Genoa (2-1 dankzij late goal van Jonathan De Guzman) volgde een vernederende nederlaag tegen degradatiekandidaat Chievo Verona.

Gonzalo Higuaín kreeg in de 27ste minuut de uitgelezen mogelijkheid om Napoli vanaf de penaltystip op voorsprong te helpen. Zijn inzet werd echter gekeerd door doelman Francesco Bardi. Het penaltyspook blijft daarmee ronddwalen bij Napoli. In de afgelopen vijf seizoenen liet de club namelijk liefst vijftien (!) strafschoppen onbenut.

Chievo liet kort erna de kans liggen de voorsprong te grijpen, want Maxi López mikte op de lat. Vier minuten na de pauze sloeg de Argentijnse frontman alsnog toe: 0-1. Die klap kwam Napoli niet te boven, ondanks invalbeurten van Dries Mertens en Jonathan De Guzman.