'Zeer serieuze' Engelse interesse voor Musa/Uchebo

De verrichtingen van Ahmed Musa en Michael Uchebo bij VVV-Venlo worden op de voet gevolgd door enkele clubs uit de Premier League. De Limburgers staan open voor gesprekken.

'Zeer serieuze' Engelse interesse voor Musa/Uchebo

Scouts van Arsenal volgen Musa op de voet en zaten al regelmatig op de tribune voor de negentienjarige dribbelaar. Eerder toonden ook clubs als Borussia Dortmund en Tottenham Hotspur interesse. Waar de belangstelling van The Gunners zich vooralsnog beperkt tot volgen, is Stoke City voor Uchebo al een stap verder.

'Die interesse is zeer serieus', laat voorzitter Hai Berden weten aan Voetbal International. Tony Pulis, manager van Stoke City, heeft een voorkeur voor fysiek sterke spelers. Probleem kan zijn de tewerkstellingvergunning die spelers moeten hebben als ze in Engeland willen spelen. Uchebo speelde nog geen interlands voor Nigeria. Doorgaans een vereiste om die vergunning te krijgen.

'Hij heeft wel veel voor vertegenwoordigende jeugdploegen van Nigeria gespeeld. En als een club als Stoke hem een fors salaris geeft, dan kan het voor de instanties daar wel een reden zijn hem toe te laten', weet Berden over Uchebo die een aflopend contract heeft in Venlo. Er is wel een optie op nog een extra jaar, maar dan moet VVV wel een twee keer zo hoog salaris gaan betalen. 'Een verkoop in de winterstop is voor ons dus zeer interessant', is de VVV-preses duidelijk. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's