Zé Roberto volgend seizoen terug bij Duitse topclub

Zé Roberto verruilde Hamburger SV onlangs voor Al-Gharafa, maar de Braziliaanse controleur zegt volgend seizoen weer in de Bundesliga te voetballen. 'Er is al een volledig akkoord met een Duitse topclub. De naam van die club mag ik nog niet noemen, maar ik daar ga ik mijn buitenlandrecord zeker uitbouwen.'

Zé Roberto volgend seizoen terug bij Duitse topclub

Met 336 Bundesliga-optredens heeft Zé Roberto de meeste wedstrijden van alle buitenlandse voetballers in de Duitse topklasse op zijn naam. Eind vorig seizoen brak hij het record van de Bosniër Sergej Barbarez.

Het seizoen in Qatar duurt slechts negen maanden. Een langer verblijf aldaar heeft de 37-jarige Zé Roberto al uitgesloten. In de Bundesliga kwam hij vanaf het seizoen 1998/'99 uit voor Bayer Leverkusen, Bayern München en Hamburger SV.

De vraag rijst welke meerwaarde de 84-voudig international nog heeft als hij volgende zomer als 38-jarige terugkeert. Feit is wel dat Zé Roberto de laatste jaren in de rol van verdedigende middenvelder (voorheen voetbalde hij in een offensievere rol) tot een van best beoordeelde spelers van de Bundesliga hoorde.

De redenen om Hamburg na twee seizoenen te verlaten was dat de clubleiding zijn aflopende contract níét met meer dan één seizoen wilde verlengen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's