Zé Roberto (41) gaat nog één jaar door als prof

Reacties

Zé Roberto is bezig aan zijn laatste jaar als profvoetballer. De 41-jarige ex-speler van onder meer Real Madrid, Bayer Leverkusen, Bayern München en de Braziliaanse nationale ploeg heeft donderdag tijdens een persconferentie zijn naderende afscheid aangekondigd.

Zé Roberto (41) gaat nog één jaar door als prof

Sinds Zé Roberto in de zomer van 2011 vertrok bij Hamburger SV, raakte de linksbenige middenvelder in Europa uit beeld. De in juli 42 jaar oude Braziliaan wist echter niet van ophouden. Na een seizoen in Qatar bij Al-Gharafa keerde hij terug in eigen land, waar hij eerst ruim honderd duels voor Grêmio speelde en sinds begin vorig jaar uitkomt voor Palmeiras.

Bij die club zal Zé Roberto zijn loopbaan in december na bijna 23 (!) jaar afsluiten. 'Ik wil volgend jaar meer tijd met mijn familie doorbrengen. Ik ben enorm gemotiveerd om in mijn laatste jaar nog één keer alles te geven. Maar ik heb met de trainersstaf al overlegd dat ik dit jaar niet alle wedstrijden zal spelen. Zelfs Batman zou de Braziliaanse voetbalkalender te zwaar vinden. Ik ben geen machine.'

Daar lijkt het anders wel op. Zé Roberto speelde alleen in Duitsland al 468 officiële duels en kwam met Brazilië uit op de WK's van 1998 en 2006. Zijn palmares is indrukwekkend. Een periode bij Real eind jaren negentig leverde hem een landstitel, een Spaanse Super Cup en de Champions League op. Met Bayern won de Braziliaan vier keer (!) de dubbel en met Brazilië twee Copa América's en twee Confederation Cups. Afgelopen jaar pakte José Roberto da Silva Júnior nog de Copa do Brasil.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.